Onze wijnmakers

de kunst van onze wijnmakers

Onze filosofie

Bij Devinita koesteren we de sublieme kunst van het wijnmaken. Onze toewijding aan buitengewone wijnen begint met het vinden van de meest meesterlijke wijnmakers. We zijn er trots op de exclusieve importeur te zijn van deze ambachtslieden, die zijn geselecteerd vanwege hun onbetwistbare vakmanschap.

Een Focus op Kwaliteit

Onze selectiecriteria zijn onverbiddelijk. We hebben een diepe waardering voor wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, die voortkomen uit nieuwe wijnprojecten, nieuwe smaken en een rijke traditie van excellentie. Bij Devinita staat kwaliteit boven alles, en we werken nauw samen met wijnhuizen die dit streven delen.

Innovatie en Traditie Hand in Hand

Nieuwe wijnprojecten zijn een voortdurende bron van inspiratie. Ze dagen de status quo uit en omarmen nieuwe mogelijkheden van smaak. Devinita omarmt deze geest van innovatie en ondersteunt wijnmakers die bereid zijn de grenzen te verleggen, resulterend in unieke en verfijnde wijnen.

Verhalen Verweven in de Smaak

Achter elke fles die we selecteren, schuilt een rijk verhaal. We hebben een voorliefde voor wijnmakers die een diepgaande connectie hebben met hun land, hun erfgoed en hun ambacht. Deze verhalen worden met zorg geweven in elke fles die we aanbieden, waardoor elke slok een reis wordt door de tradities en het erfgoed van Italië.

Bij Devinita delen we de passie voor meesterlijke wijn en de rijke geschiedenis die ermee samenhangt. We nodigen je uit om deze ingetogen wereld met ons te verkennen en de kunst van het wijnmaken te vieren.

Cà Dei Maghi
PAOLO CREAZZI

Cà Dei Maghi

“…een huis op de heuvels van Fumane, glinsteringen komen uit de schoorsteen en polenta verdwijnt van de grill. Dit is een spreuk, zeiden ze vroeger in het dorp…’
Ripawine
GUILLIO & CO

Ripawine

“In ons land leven, ademen en behouden we, omdat de kwaliteit van het milieu en de kwaliteit van het product fundamenteel zijn voor de realisatie van onze wijnen, die uitdrukkelijk het karakter en de persoonlijkheid van ons millenniumterritorium uitdrukken…”
Azienda Agricola Monchiero
VITTORIO, DANIELA, LUCA & STEFANO

Azienda Agricola Monchiero

In Castiglione Falletto, in het hart van de regio Barolo, ligt het wijnhuis van de Monchiero familie. Monchiero maakt uiterst elegante en verfijnde Barolo’s.
Tenuta Carretta
MIROGLIO

Tenuta Carretta

Tenuta Carretta ligt in het zuiden van Piemonte, in Piobesi d’Alba, in Roero. Het is een wijnmakerij met een rijk verhaal, een van de meest historische Italiaanse wijnhuizen waar verleden, heden en toekomst op de beste manier zijn geïntegreerd. Momenteel is de Miroglio familie de eigenaar van het meer dan 550 jaar oude wijnhuis.
Finocchi Viticoltori
MAURIZIO & MARCO

Finocchi Viticoltori

De familie Finocchi brengt al vier generaties lang wijnmakers voort. Momenteel runnen de gepassioneerde en uitermate gastvrije broers Maurizio (foto) en Marco het familiebedrijf dat de wijsheden van het verleden combineert met de kennis van het heden.
Lornano
NICOLÒ & CO

Lornano

Nicolò’s familie is al generaties lang eigenaar van de boutique winery “Lornano”. Maar toen Nicolò het stokje overnam van zijn ouders besloot hij een nieuwe koers te gaan varen met Lornano, dat gelegen is tussen de betoverende heuvels van de befaamde Chianti streek in Toscane.
Terre di Sovernaja
FEDERICO & ANDREA

Terre di Sovernaja

Het familiebedrijf Terre di Sovernaja ligt vlak onder het adembenemende stadje San Gimignano. Terre di Sovernaja wordt momenteel gerund door Federico, die wordt ondersteund door wijnmaker Andrea. Bij Devinita’s bijzondere kennismaking, relatie en samenwerking met Federico en Andrea staan vriendschap, passie en plezier centraal.
Azienda Agricola Urlari
ROBERTO CRISTOFORETTI

Azienda Agricola Urlari

Azienda Agricola Urlari is een wijnhuis gelegen aan de prachtige Etruskische kust in Toscane. Het wijnhuis is opgericht door Roberto Cristoforetti en heeft een bekende Franse wijnmaker uit de Bordeaux genaamd Jean-Philippe Fort.
Col di Lamo Giovanna Neri
Giovanna Neri

Col di Lamo

Wat de wijnen van Col di Lamo haar landgoed zo speciaal maakt, is het vermogen van Giovanna om in haar wijnen de allesoverheersende liefde uit te drukken die alleen een vrouw, een moeder, voelt voor haar kinderen.
Cantina Ongaresca
Sergio & Giullio

Cantina Ongaresca

Ze keken elkaar in de ogen en zeiden: “laten we proberen wijn te maken en niet alleen te drinken!”
Fattoria Antico Castello di Poppiano
Anthony & Andrea

Castello del Tegolato

De afgelopen jaren werden deze Tegolato wijnen niet meer gemaakt. Kortgeleden hebben Anthony (eigenaar) en Devinita’s goede vriend en wijnmaker Andrea Pizzolato besloten dit project nieuw leven in te blazen.
FedeGraziani
Federico Graziani

FedeGraziani

“Een wijn hoeft niet perfect te zijn. Hij moet authentiek zijn.”
Raffaele Pagano Joaquin
Joaquin

Joaquin

Raffaele Pagano richtte zijn wijnmakerij Joaquin op met een missie: om de vaandeldrager te worden van de grote wijnen van Campanië – de Fiano & Aglianico.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste wijnen & wijnproeverijen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.