Onze wijnmakers

Wijnmakers

Onze filosofie

Bij Devinita zijn wij altijd op zoek naar Italiaanse wijnen van verheven kwaliteit met een vernieuwend en/of bijzonder verhaal.

Nieuwe wijnprojecten zoals die van Ripawine, Ripawine is in 2016 opgericht. Hoewel haar wijngaarden gelegen zijn in een relatief onbekende wijnstreek (de Marken) heeft Ripawine een duidelijke missie: Hún streek en hún wijnen op de kaart zetten.

Ook zijn wij op zoek naar bijzondere wijnprojecten zoals die van Castello del Tegolato. Castello del Tegolato is een historisch wijnhuis uit Toscane. Ze zijn beroemd geworden met hun ‘Tegolato’ wijnen. Deze wijnen worden gedurende het hele jaar door weer en wind op de dakpannen (Tegolato) van het kasteel gerijpt.

Tot slot zijn wij op zoek naar nieuwe wijnstijlen. Zoals die van het wijnhuis Ca Dei Maghi in Valpolicella. Paolo Creazzi, de wijnmaker, maakt geen traditioneel zware Ripasso’s en Amarones, maar lichtvoetige en elegante wijnen met een hoge drinkbaarheid.

Gezien de uiteenlopende filosofieën van de wijnmakers vinden wij het van groot belang dat de wijnen van onze wijnmakers op de juiste manier aan jou gepresenteerd worden. Daarom delen wij met liefde de verhalen achter de wijnen:

“Bij Devinita importeren wij niet alleen Italiaanse wijnen van verheven kwaliteit; Wij importeren ook de geschiedenis, passie, verhalen en filosofieën van de makers.”

Cà Dei Maghi
PAOLO CREAZZI

Cà Dei Maghi

“…een huis op de heuvels van Fumane, glinsteringen komen uit de schoorsteen en polenta verdwijnt van de grill. Dit is een spreuk, zeiden ze vroeger in het dorp…’
Ripawine
GUILLIO & CO

Ripawine

“In ons land leven, ademen en behouden we, omdat de kwaliteit van het milieu en de kwaliteit van het product fundamenteel zijn voor de realisatie van onze wijnen, die uitdrukkelijk het karakter en de persoonlijkheid van ons millenniumterritorium uitdrukken…”
Azienda Agricola Monchiero
VITTORIO, DANIELA, LUCA & STEFANO

Azienda Agricola Monchiero

In Castiglione Falletto, in het hart van de regio Barolo, ligt het wijnhuis van de Monchiero familie. Monchiero maakt uiterst elegante en verfijnde Barolo’s.
Tenuta Carretta
MIROGLIO

Tenuta Carretta

Tenuta Carretta ligt in het zuiden van Piemonte, in Piobesi d’Alba, in Roero. Het is een wijnmakerij met een rijk verhaal, een van de meest historische Italiaanse wijnhuizen waar verleden, heden en toekomst op de beste manier zijn geïntegreerd. Momenteel is de Miroglio familie de eigenaar van het meer dan 550 jaar oude wijnhuis.
Finocchi Viticoltori
MAURIZIO & MARCO

Finocchi Viticoltori

De familie Finocchi brengt al vier generaties lang wijnmakers voort. Momenteel runnen de gepassioneerde en uitermate gastvrije broers Maurizio (foto) en Marco het familiebedrijf dat de wijsheden van het verleden combineert met de kennis van het heden.
Lornano
NICOLÒ & CO

Lornano

Nicolò’s familie is al generaties lang eigenaar van de boutique winery “Lornano”. Maar toen Nicolò het stokje overnam van zijn ouders besloot hij een nieuwe koers te gaan varen met Lornano, dat gelegen is tussen de betoverende heuvels van de befaamde Chianti streek in Toscane.
Terre di Sovernaja
FEDERICO & ANDREA

Terre di Sovernaja

Het familiebedrijf Terre di Sovernaja ligt vlak onder het adembenemende stadje San Gimignano. Terre di Sovernaja wordt momenteel gerund door Federico, die wordt ondersteund door wijnmaker Andrea. Bij Devinita’s bijzondere kennismaking, relatie en samenwerking met Federico en Andrea staan vriendschap, passie en plezier centraal.
Azienda Agricola Urlari
ROBERTO CRISTOFORETTI

Azienda Agricola Urlari

Azienda Agricola Urlari is een wijnhuis gelegen aan de prachtige Etruskische kust in Toscane. Het wijnhuis is opgericht door Roberto Cristoforetti en heeft een bekende Franse wijnmaker uit de Bordeaux genaamd Jean-Philippe Fort.
Col di Lamo Giovanna Neri
Giovanna Neri

Col di Lamo

Wat de wijnen van Col di Lamo haar landgoed zo speciaal maakt, is het vermogen van Giovanna om in haar wijnen de allesoverheersende liefde uit te drukken die alleen een vrouw, een moeder, voelt voor haar kinderen.
Cantina Ongaresca
Sergio & Giullio

Cantina Ongaresca

Ze keken elkaar in de ogen en zeiden: “laten we proberen wijn te maken en niet alleen te drinken!”
Fattoria Antico Castello di Poppiano
Anthony & Andrea

Castello del Tegolato

De afgelopen jaren werden deze Tegolato wijnen niet meer gemaakt. Kortgeleden hebben Anthony (eigenaar) en Devinita’s goede vriend en wijnmaker Andrea Pizzolato besloten dit project nieuw leven in te blazen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste wijnen & wijnproeverijen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.