Onze wijnmakers

Elk wijnhuis vertegenwoordigt een verhaal, een traditie en een unieke expressie van hun respectieve regio’s. Ontdek de diversiteit en kwaliteit van onze zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen.

Rivetto

Rivetto wordt gerund door Enrico en is het enige biodynamische wijnhuis in Barolo. Enrico zal jullie hier meer over vertellen: Ik, Enrico, ben een boer, een basketbalfan en een vrije geest. Ik werk en leef in Lirano, een biodynamische tuin in de Langa van Barolo, tussen de heuvels van Sinio en Serralunga d’Alba. Ik kweek wijnstokken, fruitbomen, kruiden en granen. Ik geloof dat wijn magisch is omdat het me de kans geeft gehoord te worden. En ik kan mensen vertellen over een nieuwe manier om naar het land te kijken en hoe het bewerkt wordt. Een manier om oprecht de schoonheid en harmonie van de natuur te vieren.

I Custodi

I Custodi zijn de bewakers, de hoeders van de wijngaarden van de Etna: bewaken betekent het land behouden, de tradities handhaven en de mensen respecteren. Uit deze waarden en uit de liefde voor een prachtig land, waar de wijn meer dan twee millennia geleden door de mens werd gebracht, komen de wijnen van I Custodi voort, het resultaat van de vrijgevigheid en de mineraliteit van de warme vulkanische grond, de kou van de Muntagna en de zon van Sicilië.

Schloss Englar

Ontdek de essentie van Schloss Englar wijnen, waar geschiedenis traditie ontmoet in elke fles. De familie Khuen-Belasi, afkomstig uit Tirol, heeft een rijke aristocratische geschiedenis die zich over eeuwen uitstrekt over regio’s zoals Neder-Oostenrijk, Bohemen, Hongarije en Kroatië. Hun afstamming dateert uit 1111, met de eerste vermelding van Egon von Tramin. De familienaam evolueerde uit zijn moedige achterkleinzoon, die hem de titel “Kühne” of “De Moedige” opleverde.

Terre di Sovernaja

Terre di Sovernaja, gevestigd in het hart van Toscane onder het pittoreske dorpje San Gimignano, is een boerderij die wordt gerund door eigenaar Federico Montagnani met behulp van wijnmaker Andrea Pizzolato. Beiden zijn goede vrienden van ons. In het verleden stond Terre di Sovernaja bekend om hun hoogwaardige olijfolie en saffraan, maar tegenwoordig produceren Federico en Andrea schone natuurwijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Cà Dei Maghi

Cà Dei Maghi in Valpolicella is een oud familiebedrijf met een betoverende naam die ‘huis der magie’ betekent in het Italiaans. Cà Dei Maghi bevindt zich op een schilderachtige heuvel in het dorpje Fumane in Valpolicella. Onder leiding van Paolo Creazzi, brengt het wijnhuis voornamelijk beroemde rode wijnen voort, waaronder Valpolicella, Ripasso en Amarone. Opmerkelijk is echter ook de productie van witte wijnen, een zeldzaamheid in Valpolicella, zoals Barabao van de Garganega druif en Camparsi van de Trebbiano. Paolo geeft op zijn eigen unieke manier vorm aan deze wijnen door een harmonie te vinden tussen traditie en innovatie. Het resultaat zijn zijn unieke, hoog gewaardeerde Valpolicella’s, Ripasso’s en Amarone’s, die worden gekenmerkt door hun sappigheid en helderheid. Bij Paolo staat de essentie van de druiven centraal.

Joaquin

Joaquin streeft ernaar een icoon te worden, in Italië en de wereld, van fijne ambachtelijke wijn met een lange evolutie. Om dit doel te bereiken werkt Joaquin met volledig respect voor het land, waarbij er gebruik wordt gemaakt van precisiewijnbouw met hoogwaardige technologie in de wijngaard en niet in de kelder, waarbij ervoor gekozen wordt om de druivensoorten die altijd in dit wijngebied zijn gebruikt, Fiano en Aglianico, naar een hoger niveau te tillen.

FedeGraziani

Ik heb mijn leven gewijd aan wijn, aan het leren kennen en waarderen ervan, in een poging de grenzeloze complexiteit ervan te begrijpen. Elke wijn is een wereld op zichzelf, die leeft, groeit en verandert zoals mensen dat doen en in de loop van de tijd een persoonlijkheid verwerft die hem uniek maakt en anders dan alle andere wijn.

Antico Castello di Poppiano

Antico Castello di Poppiano is een van de meest historische wijnhuizen uit de Chianti streek in Toscane. Ze zijn beroemd geworden met hun ‘Tegolato’ wijnen, deze wijnen worden gedurende het hele jaar door weer en wind op de dakpannen (Tegolato) gerijpt. De afgelopen jaren werden deze Tegolato wijnen niet meer gemaakt. Maar kortgeleden hebben Anthony (eigenaar) en Devinita’s goede vriend en oenoloog Andrea Pizzolato besloten dit project nieuw leven in te blazen. Daarom zijn deze wijnen weer exclusief verkrijgbaar bij Devinita.

Cantina Ongaresca

Ongaresca is een nieuw wijnproject dat is ontstaan uit een passie van ondernemerschap en wijn. De wijngaarden zijn gelegen in de prachtige heuvels van de Costabissara streek in Veneto. De eigenaren zijn grote paardenliefhebbers en dat is ook waar het logo uit ontstaan is; het hoefijzer van een paard.

Col di Lamo

Giovanna Neri is licentiaat in de rechten, maar heeft ook de liefde voor wijn van haar vader geërfd en is een zeer succesvolle en gewilde wijnmaker geworden. Giovanna’s unieke touch wordt nu ondersteund door die van haar dochter, Diletta. Hun grote enthousiasme, inzet en toewijding hebben van Col di Lamo een van de meest dynamische, verfijnde wijnen van het Montalcino-gebied gemaakt.

Azienda Agricola Urlari

Roberto Cristoforetti, de Italiaanse oprichter van Urlari, belichaamt de essentie van een boer, een ambachtsman en een vernieuwer. Zijn passie voor wijnmaken wordt gecombineerd met zijn expertise als ambachtsman, wat heeft geleid tot de oprichting van Azienda Agricola Urlari in Toscane. Roberto koestert een diepgewortelde liefde voor zijn land en streeft ernaar om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, voornamelijk Supertuscans.

Lornano

Nicolò’s familie is al generaties lang eigenaar van de boutique winery “Lornano”. Maar toen Nicolò het stokje overnam van zijn ouders besloot hij een nieuwe koers te gaan varen met Lornano, dat gelegen is tussen de betoverende heuvels van de befaamde Chianti streek in Toscane.

Finocchi Viticoltori

De familie Finocchi brengt al vier generaties lang wijnmakers voort. Momenteel runnen de gepassioneerde en uitermate gastvrije broers Maurizio (foto) en Marco het familiebedrijf Finocchi Viticoltori dat de wijsheden van het verleden combineert met de kennis van het heden.

Tenuta Carretta

Tenuta Carretta ligt in het zuiden van Piemonte, in Piobesi d’Alba, in Roero. Het is een wijnmakerij met een rijk verhaal, een van de meest historische Italiaanse wijnhuizen waar verleden, heden en toekomst op de beste manier zijn geïntegreerd. Momenteel is de Miroglio familie de eigenaar van het meer dan 550 jaar oude wijnhuis.

Azienda Agricola Monchiero

In Castiglione Falletto, in het hart van de regio Barolo, ligt het wijnhuis van de Monchiero familie. Azienda Agricola Monchiero maakt uiterst elegante en verfijnde Barolo’s.

Ripawine

In ons land leven, ademen en behouden we, omdat de kwaliteit van het milieu en de kwaliteit van het product fundamenteel zijn voor de realisatie van onze wijnen, die uitdrukkelijk het karakter en de persoonlijkheid van ons millenniumterritorium uitdrukken… Welkom bij Ripawine