Azienda Agricola Monchiero

Azienda Agricola Monchiero

Over het wijnhuis

Monchiero is een familiebedrijf dat sinds de jaren 50 onafhankelijk wijn produceert. Het wijnhuis is gelegen in de befaamde Barolo streek. Momenteel runnen Vittorio (vader), Daniela (moeder), Luca (zoon) & Stefano (zoon) het familiebedrijf. Monchiero maakt naast een Roero Arneis en droge Moscato alleen maar rode wijnen zoals de Barolo, Langhe Nebbiolo & Barbera D’Alba. Hun wijnen zijn erg traceerbaar en worden gekenmerkt door hun fruitigheid en elegantie.

Azienda Agricola Monchiero
CASTIGLIONE FALLETTO

Geschiedenis

In Castiglione Falletto, in het hart van de regio Barolo, begon de familie Monchiero in de jaren 50 aan hun wijnreis door het werk van de broers Remo en Maggiorino. De broers woonden toen in het nabijgelegen dorp La Morra. Eerst verkochten ze alleen druiven, daarna besloten ze zelf wijn te gaan maken. En zo ging de reis verder, totdat in de jaren 70 de wijn in flessen op de markt werd gebracht: het “goud” van de Langa – Barolo voor het buitenland (VS), de jonge wijnen voor Italië.

GROEI

De familie

In de jaren 80 studeerde Vittorio Monchiero, zoon van Maggiorino, af aan de universiteit voor wijnbouw in Alba en raakte hij geleidelijk meer betrokken bij het bedrijf dat door zijn vader en oom was uitgebreid. Na de trouwerij met zijn vrouw Daniela nam hij in de jaren 90 de wijnkelder en marketing over. Ook reisde en bezocht hij beurzen over de hele wereld. Traditie en innovatie hebben hun sporen achtergelaten; de productie groeide, niet in de laatste plaats dankzij de aankoop van geweldige terroirs. Met zijn vrouw Daniela kreeg hij 2 zoons: Luca & Stefano. Daniela ontfermd zich momenteel over hun B&B terwijl Vittorio de wijnmaker is.

Azienda Agricola Monchiero
Azienda Agricola Monchiero
LUCA & STEFANO

De nieuwe generatie

In 2017 trad zijn oudste zoon Luca toe tot de familiewijnmakerij, terwijl Stefano, zijn tweede geborene, de middelbare school voor landbouwwetenschappen heeft gevolgd om de familietraditie voort te zetten: die van Barolo. Luca houdt zich vooral bezig met de groei en het onderhouden van de wijnstokken. Stefano houdt zich ook bezig met de groei van de wijnstokken en ontwerpt daarnaast de labels.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste wijnen & wijnproeverijen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.