Monchiero is een familiebedrijf dat sinds de jaren 50 onafhankelijk wijn produceert. Het wijnhuis is gelegen in de befaamde Barolo streek. Momenteel runnen Vittorio (vader), Daniela (moeder), Luca (zoon) & Stefano (zoon) het familiebedrijf. Monchiero maakt naast een Roero Arneis en droge Moscato alleen maar rode wijnen zoals de Barolo, Langhe Nebbiolo & Barbera D’Alba. Hun wijnen zijn erg traceerbaar en worden gekenmerkt door hun fruitigheid en elegantie.
In Castiglione Falletto, in het hart van de regio Barolo, begon de familie Monchiero in de jaren 50 aan hun wijnreis door het werk van de broers Remo en Maggiorino. De broers woonden toen in het nabijgelegen dorp La Morra. Eerst verkochten ze alleen druiven, daarna besloten ze zelf wijn te gaan maken. En zo ging de reis verder, totdat in de jaren 70 de wijn in flessen op de markt werd gebracht: het “goud” van de Langa – Barolo voor het buitenland (VS), de jonge wijnen voor Italië.
In de jaren 80 studeerde Vittorio Monchiero, zoon van Maggiorino, af aan de universiteit voor wijnbouw in Alba en raakte hij geleidelijk meer betrokken bij het bedrijf dat door zijn vader en oom was uitgebreid. Na de trouwerij met zijn vrouw Daniela nam hij in de jaren 90 de wijnkelder en marketing over. Ook reisde en bezocht hij beurzen over de hele wereld. Traditie en innovatie hebben hun sporen achtergelaten; de productie groeide, niet in de laatste plaats dankzij de aankoop van geweldige terroirs. Met zijn vrouw Daniela kreeg hij 2 zoons: Luca & Stefano. Daniela ontfermd zich momenteel over hun B&B terwijl Vittorio de wijnmaker is.
In 2017 trad zijn oudste zoon Luca toe tot de familiewijnmakerij, terwijl Stefano, zijn tweede geborene, de middelbare school voor landbouwwetenschappen heeft gevolgd om de familietraditie voort te zetten: die van Barolo. Luca houdt zich vooral bezig met de groei en het onderhouden van de wijnstokken. Stefano houdt zich ook bezig met de groei van de wijnstokken en ontwerpt daarnaast de labels.
Kvk: 85933171
BTW: NL863792261B01
© 2023 · Devinita B.V.