Cantina Ongaresca

Cantina Ongaresca

Over het wijnhuis

“Laten we proberen wijn te maken en niet alleen te drinken!”

Ongaresca is een nieuw wijnproject dat is ontstaan uit een passie van ondernemerschap en wijn. De wijngaarden zijn gelegen in de prachtige heuvels van de Costabissara streek in Veneto. De eigenaren zijn grote paardenliefhebbers en dat is ook waar het logo uit ontstaan is; het hoefijzer van een paard. Momenteel importeert Devinita slechts een wijn van Ongaresca: de Sauvignon Blanc. Paolo Creazzi, de wijnmaker van ons andere wijnhuis Cà Dei Maghi raadde ons deze wijn aan. Deze wordt sinds een aantal jaren gemaakt door de oude assistent wijnmaker van Paolo.

Vrienden

Het verhaal

Een verhaal geboren uit de passie van twee oude vrienden voor paarden! Sinds 1985 hebben Sergio Traverso & Lorenzo Sinico de gewoonte om na een lange dag op het werk culinaire diners te organiseren, waarbij eten en wijn het belangrijkste doel waren. Op de heuvels rondom de stallen hebben ze jarenlang verlaten wijngaarden gezien. In 2006, na jaren van hard werken, verzamelden ze eindelijk genoeg geld om die wijngaarden te kopen.

Ze keken elkaar in de ogen en zeiden: “laten we proberen wijn te maken en niet alleen te drinken!” Ze begonnen met het herstellen van de wijngaarden die sinds jaren verlaten waren en in het verleden geëxposeerd waren voor kwantiteit en niet voor kwaliteit. Net als geadopteerde dochters begonnen ze een lang proces van heropvoeding met liefde en zorg.

En met succes: Het klimaat en de bries in de ochtend en de avond houden de wijngaarden gezond, daarom gebruiken ze minder dan de helft van de toegestane behandelingen en bevinden ze zich in het biologische conversieproces.

Filosofie

Ongaresca

“De onderscheidende kenmerken van ieder van ons zijn gemarkeerd in ons DNA.

Passie, traditie en innovatie zijn van ons. Het uiten van deze passie door middel van elke oogst en elk glas wijn is een kans om de typische kenmerken van ons land op u over te brengen. Dit doen wij door constant het evenwicht te bewaren tussen respect voor het grondgebied en innovatie.

Dit is de enige manier waarop onze sterke en diepe wortels ons in staat stellen om naar de toekomst te kijken en te blijven communiceren met alle liefhebbers van goedheid en plezier, evolutie en liefde: De belangrijkste ingrediënten van onze wijnen. Onze aandacht voor detail is de sublimatie van het plezier van het proeven van een werkelijk unieke wijn, waarbij iedere slok het gehemelte smaken laat herontdekken die verbonden zijn met oude tradities. Maar ook met nieuwe onderzoekservaringen. Want ook de geschiedenis is in beweging en Ongaresca beweegt mee. De tijd staat niet stil en wij weten hoe wij met de tijd mee bewegen, dat is wat ons onderscheidt.”

Vandaag de dag streeft Ongaresca ernaar om te groeien op de nationale en internationale markten door te investeren in het unieke karakter van zijn wijnen, typisch voor de regio Veneto.

Ongaresca Sauvignon Blanc

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste wijnen & wijnproeverijen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.