Col di Lamo

Col di Lamo

Over het wijnhuis

Giovanna Neri is licentiaat in de rechten, maar heeft ook de liefde voor wijn van haar vader geërfd en is een zeer succesvolle en gewilde wijnmaker geworden. Giovanna’s unieke touch wordt nu ondersteund door die van haar dochter, Diletta. Hun grote enthousiasme, inzet en toewijding hebben van Col di Lamo een van de meest dynamische, verfijnde wijnen van het Montalcino-gebied gemaakt.

 

 

Giovanna Neri Col di Lamo

GIOVANNA

Achtergrond

Een ode aan de vrouw.
Tot hun eeuwige luchthartigheid.
Op hun vastberadenheid en vasthoudendheid.
Zoals dat van het leven zelf, want niets is gemakkelijk in het leven, maar het is ook niet onmogelijk.
Zoals de aarde, elke dag voortgebracht en geregenereerd uit haar eigen immense, mysterieuze baarmoeder.
Zoals de wijnstok, die buigt onder de last van zijn kinderen, de druiven, zonder ooit te breken.
Een eerbetoon aan de bijzondere ervaring van het vrouw-zijn.
Dit is het unieke aroma van de wijnen van Giovanna Neri.
Dit is het geheim van een vrouw die vooral moeder is.
Een vrouw die zich bewust is van de noodzaak om voor je wortels te zorgen, zodat ze kunnen uitgroeien tot vleugels.

DE WIJNMAKERIJ

Col di Lamo

Col di Lamo’s wijnmakerij heeft een innovatieve constructie die een verfijnd, lineair architecturaal concept uitdrukt dat opzettelijk verschilt van de lokale architectuur; bedoeld voor de internationale wereld van wijnliefhebbers. De wijnmakerij is perfect geïntegreerd in het landschap eromheen en ligt in de natuurlijke helling van de heuvels die zijn beplant met Sangiovese druiven voor de Brunello di Montalcino.

De interieurs zijn georganiseerd op basis van de wijnbereidingscyclus en draaien rond een binnenplaats met een tuin die hulde brengt aan de tradities van Toscane.
Een bijzonder strategische locatie, die een duurzame productie en een natuurlijk constante binnentemperatuur garandeert, perfect voor het rijpen van onze wijnen.

Col di Lamo
Col-di-Lamo-Wijnen

BRUNELLO DI MONTALCINO

De wijnen

Vijf labels met vijf verschillende persoonlijkheden. Geïnspireerd door de grote ambitie om biologische wijnen te maken die elegant en zeer representatief zijn voor Col di Lamo’s terroir. Desalniettemin delen alle vijf de wijnen de rode draad van Giovanna Neri haar unieke en zeer herkenbare persoonlijke touch.