Italiaanse kooklessen

Toscane Thuis

Het is niet altijd vanzelfsprekend welke wijn past bij de smaken en kwaliteiten van de ingrediënten of de maaltijd als geheel. Om de ervaring van een goede wijn net dat extra schepje erbovenop te geven, hebben wij besloten een helpende hand te bieden bij het koken aan de hand van gerenommeerde recepten en online kooklessen van een Italiaanse chef. Weinig dingen zijn zo lekker als een goed gekookte thuismaaltijd, zeker wanneer je ze combineert met een bijbehorende wijn. Dus, vind je het leuk om meer te leren over de Italiaanse keuken in combinatie met wijn? Of heb je net niet de inspiratie wat betreft het koken en matchen van een Italiaanse maaltijd met wijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres

Hoe werkt het?

Chef Federica Continanza heeft speciaal voor bij een van onze wijnen een recept met kookvideo gemaakt. Momenteel hebben wij een eenmalig prototype gelanceerd die in onze webwinkel gekocht kan worden door hier te klikken.

Federica Continanza

Toen wij in Toscane op bezoek waren bij onze wijnmakers hebben wij Federica Continanza voor het eerst leren kennen; een vrolijke en zorgzame Italiaanse moeder met passie en talent voor koken. Onze eerste avond was dan ook een avond om nooit te vergeten waarin we veel gelachen en heerlijk gegeten hebben. Na onze eerste hap ravioli ‘a la Federica’ keken we elkaar aan en dachten: dit moeten we naar Nederland halen. We hadden direct een klik met Federica en niet veel later ontstond het idee om samen te gaan werken.

Federica heeft haar hele leven in de keuken gewerkt (onder andere voor het Witte Huis en de UN) en heeft inmiddels haar eigen kookprogramma. Ook heeft ze een thuisrestaurant, dit houdt in dat ze wekelijks mensen thuis uitnodigt om voor te koken. Thuis werkt ze onder andere met de wijnen van een van onze wijnmakers (Federico Montagnani). Bij het bedenken van een gerecht houdt ze altijd rekening met de wijn die geschonken wordt. Daarom kwamen we al snel op het idee om iets soortgelijks te doen en een stukje Toscane naar Nederland te halen.

Meld je aan

De Devinita club wordt in oktober of november 2022 gelanceerd. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via het onderstaande formulier.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste wijnen & wijnproeverijen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.