Over ons

Over ons

Het verhaal achter Devinita.

Italiaanse wijn Devinita

Een spontane roadtrip

Devinita is ontstaan uit een gedeelde passie voor wijn en ondernemerschap tussen Max en Nino, die elkaar al sinds hun geboorte kennen en altijd goede vrienden zijn geweest. Op een dag kregen ze het spontane idee om samen naar Italië te gaan voor een roadtrip op zoek naar wijn. Het was tijdens deze avontuurlijke reis dat het concept van Devinita ontstond. Hun trip door het prachtige Italiaanse landschap bracht hen naar de meest betoverende wijngaarden, waar ze werden geïnspireerd door de rijke traditie en het vakmanschap van de lokale wijnmakers. Deze ervaring vormde het fundament van Devinita en van daaruit is hun gedeelde droom om Nederland kennis te laten maken met Italiaanse terroirwijnen ontstaan.

Oenotria

Italië’s rijke culturele erfgoed, warme mensen en diverse keuken hebben ons altijd geboeid. Bekend als ‘Oenotria’, het land van wijn, heeft Italië een diepgewortelde traditie van wijnbouw, die zich heeft ontwikkeld van afzonderlijke stadstaten tot een verenigde natie. De gevarieerde terroirs, variërend van kustlijnen tot bergen, dragen bij aan het unieke karakter van Italiaanse wijnen. Met het grootste aantal inheemse druivensoorten ter wereld, biedt Italië een ongeëvenaarde verscheidenheid aan smaken en aroma’s, die de culturele en terroirdiversiteit weerspiegelen in elke fles. 

Bij Devinita zijn we op zoek naar het buitengewone, het onconventionele en het gewoonweg verrukkelijke. We zijn geen doorsnee wijnimporteurs – we hebben als missie om de verborgen parels van de Italiaanse wijnbouw te ontdekken en ze aan de Nederlandse markt te introduceren.

Italiaanse wijn Devinita

Onze missie

We zijn gepassioneerd om unieke wijnprojecten te vinden die grenzen verleggen en conventies uitdagen. Of het nu gaat om innovatieve wijnbouwtechnieken, minder bekende druivenrassen of gedurfde smaken die spreken van terroir, we zijn toegewijd om het volledige spectrum van het Italiaanse wijnlandschap te presenteren.

 

Bovendien staat duurzaamheid centraal in ons ethos. Naarmate we ons portfolio uitbreiden, richten we ons steeds meer op samenwerking met biologische wijnhuizen die milieubehoud en holistische landbouwpraktijken hoog in het vaandel hebben staan. Door deze producenten te ondersteunen, pleiten we niet alleen voor uitzonderlijke wijnen, maar dragen we ook bij aan een duurzamere toekomst voor de planeet.

Onze filosofie

Voor ons gaat het niet alleen om het importeren van wijnen; het gaat om het samenstellen van ervaringen, het vertellen van verhalen en het aanwakkeren van passies. We zijn toegewijd om een gevoel van ontdekking en opwinding te brengen in elke fles die we aanbieden en nodigen onze klanten uit om op een ontdekkingsreis te gaan door de diverse en betoverende wereld van de Italiaanse wijn.

Italiaanse wijn Devinita