Cà Dei Maghi

Cà Dei Maghi

Over het wijnhuis

Cà Dei Maghi in Valpolicella is een oud familiebedrijf met een betoverende naam die ‘huis der magie’ betekent in het Italiaans. Cà Dei Maghi bevindt zich op een schilderachtige heuvel in het dorpje Fumane in Valpolicella. Onder leiding van Paolo Creazzi, brengt het wijnhuis voornamelijk beroemde rode wijnen voort, waaronder Valpolicella, Ripasso en Amarone. Opmerkelijk is echter ook de productie van witte wijnen, een zeldzaamheid in Valpolicella, zoals Barabao van de Garganega druif en Camparsi van de Trebbiano. Paolo geeft op zijn eigen unieke manier vorm aan deze wijnen door een harmonie te vinden tussen traditie en innovatie. Het resultaat zijn zijn unieke, hoog gewaardeerde Valpolicella’s, Ripasso’s en Amarone’s, die worden gekenmerkt door hun sappigheid en helderheid. Bij Paolo staat de essentie van de druiven centraal.

Ca_Dei_Maghi_Vinery

NEGRAR

Geschiedenis

In de 19e eeuw begon de familie Fasoli Fedrigo haar wijnhandel in Negrar. Ruim honderd jaar later, in de jaren vijftig, besloten oma Luigina en opa Fernando wijn te gaan produceren op Cà Dei Maghi, waar ook de 'Rama' werd geboren, die tegenwoordig dienst doet als hun agriturismo. Sindsdien zetten Mari, Giovanna, Paolo en Ivana de wijn- en gastronomische traditie van de familie voort.

ONS GRONDGEBIED

Valpolicella

Cà dei Maghi is een charmante boerderij gelegen in het hart van de weelderige heuvels van Valpolicella, te midden van de wijngaarden nabij het centrum van Fumane.

Fumane is de hoogst gelegen appellatie in Valpolicella Classico. De bodem van deze regio bestaat voornamelijk uit kalksteen, wat gunstig is voor de productie van frisse en elegante wijnen, wat kenmerkend is voor hun stijl binnen Valpolicella.

In de loop der jaren heeft Cà Dei Maghi meer wijngaarden aan haar opwindende geschiedenis toegevoegd, altijd met het idee in gedachten dat de producten authentiek moeten blijven: "Onze wijn wordt hier geboren, op ons eigen grondgebied." Een voorbeeld hiervan is de Canova Rosso, een rode wijn gemaakt van druiven uit deze nieuwe wijngaarden, waar de wijnstokken minder dan 15 jaar oud zijn.

Ca Dei Maghi Valpolicella
Geit-Ca-Dei-Maghi

MAGIE

De geit

Momenteel wordt Cà Dei Maghi geleid door Paolo Creazzi, een van de meest getalenteerde wijnmakers van de nieuwe generatie die we zijn tegengekomen. Zijn buitengewone gevoel voor detail komt tot uiting in elk aspect van zijn wijnmakerij, die volledig is doordrenkt met het thema van magie. Dit betoverende vakmanschap en oog voor detail vertaalt zich prachtig in zijn wijnen. Paolo's wijngaarden zijn eveneens betoverend; hoog gelegen op de heuvels buiten de bewoonde wereld. Deze natuurlijke omgeving bruist van leven, met hazen, vossen, sprinkhanen, vogels en zelfs een mysterieuze zwarte geit die graag druiven eet. Paolo blijft zich afvragen waar deze betoverende bezoeker vandaan komt...

ZIJN FILOSOFIE

Paolo Creazzi

“Diversiteit is waar ik naar op zoek ben als ik wijn produceer en ik heb vanaf het begin het geluk gehad om zeer productieve wijngaarden te vinden, die beide zeer gesloten en zeer verschillend van elkaar zijn. De grote druivenrassen hebben me de kans gegeven om de klassieke wijnen van Valpolicella een precieze identiteit te geven en elk jaar iets nieuws te experimenteren met onze IGT-wijnen, op zoek naar die nieuwe smaak die het verschil kan maken. Elke keuze is goed doordacht en impliceert absolute toewijding aan details: We kunnen er niet omheen.”

Paolo