Cà Dei Maghi

Cà Dei Maghi

Over het wijnhuis

Cà Dei Maghi is een oud familiebedrijf en betekent huis der magie in het Italiaans. Het wijnhuis is dan ook gelegen in een magische omgeving op een heuvel in Fumane, Valpolicella. Paolo Creazzi, die het wijnhuis momenteel runt, maakt voornamelijk beroemde rode wijnen zoals de Valpolicella, Ripasso & Amarone. Maar hij maakt ook witte wijnen zoals de Barabao, van de Garganega druif. Paolo maakt deze wijnen op zijn eigen manier door een balans te vinden tussen traditie en innovatie. Dit resulteert in zijn unieke, hoog beoordeelde, Valpolicella’s, Ripasso’s & Amarone’s. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun sappigheid en ‘helderheid’: bij Paolo staan de druiven dan ook echt centraal.

Cà Dei Maghi
NEGRAR

Geschiedenis

In 1800 startte de familie Fasoli Fedrigo haar wijnhandel in Negrar. Meer dan een eeuw later, in de jaren vijftig, begonnen oma Luigina en opa Fernando wijn te produceren in Cà Dei Maghi, terzelfdertijd geboorte geven aan de zogenaamde ‘Rama’. Dit is tegenwoordig hun ‘agriturismo’.
Sindsdien zetten Mari, Giovanna, Paolo en Ivana de wijn- en spijstraditie van de familie voort.

ONS GRONDGEBIED

Valpolicella

Cà dei Maghi is een kleine boerderij in het hart van de zoete heuvels van Valpolicella, tussen de wijngaarden niet ver van het centrum van Fumane.

Door de jaren heen heeft Cà Dei Maghi meer wijngaarden toegevoegd aan de spannende historie, waarbij er altijd in gedachten werd gehouden dat de producten herkenbaar moeten zijn: “Hier wordt onze wijn geboren, op ons grondgebied”. Een voorbeeld hiervan is de Canova Rosso. Dit is een rode wijn die gemaakt wordt van druiven uit deze nieuwe wijngaarden. De wijnstokken zijn namelijk minder dan 15 jaar oud.

Cà Dei Maghi
Cà Dei Maghi
Magie

De geit

Momenteel wordt Cà Dei Maghi gerund door Paolo Creazzi. Paolo is een van de meest getalenteerde wijnmakers van de nieuwe generatie die wij ontmoet hebben. Hij heeft veel gevoel voor detail; zijn hele winery is ingericht naar het thema van zijn wijnhuis: Magie. Deze magie en gevoel voor detail proef je dan ook terug in zijn wijnen. Ook Paolo zijn wijngaarden zijn magisch. Deze liggen tamelijk hoog op de heuvels buiten de bewoonde wereld. Hier bruist er van het leven; hazen, vosjes, sprinkhanen, vogels en zelfs een zwarte geit die druiven eet. Paolo heeft geen idee waar deze zwarte geit vandaan komt…

ZIJN FILOSOFIE

Paolo Creazzi

“Diversiteit is waar ik naar op zoek ben als ik wijn produceer en ik heb vanaf het begin het geluk gehad om zeer productieve wijngaarden te vinden, die beide zeer gesloten en zeer verschillend van elkaar zijn. De grote druivenrassen hebben me de kans gegeven om de klassieke wijnen van Valpolicella een precieze identiteit te geven en elk jaar iets nieuws te experimenteren met onze IGT-wijnen, op zoek naar die nieuwe smaak die het verschil kan maken. Elke keuze is goed doordacht en impliceert absolute toewijding aan details: We kunnen er niet omheen.”

Paolo Creazzi

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste wijnen & wijnproeverijen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.