Lornano

Lornano

Over het wijnhuis

Lornano is gelegen in de befaamde Chianti Classico streek van Toscane en is in handen van dezelfde familie sinds 1904. Sinds een aantal jaren wordt het wijnhuis gerund door het familielid Nicolò Pozzoli. Voorheen werden de wijnen van Lornano voornamelijk in Italië zelf verkocht. Maar Nicolò besloot een nieuwe koers te gaan varen met Lornano en nu worden hun wijnen over de hele wereld verkocht. Deze nieuwe koers vertaald zich onder meer in het assortiment van Lornano dat momenteel bestaat uit 1 rosé, 6 rode wijnen en 1 dessertwijn.

Bottiglie-scaled-1.jpg

LORNANO

Geschiedenis

Lornano is een boetiekwijnmakerij die sinds 1904 eigendom is van dezelfde familie. Het is gelegen op de zuidwestelijke heuvels van Castellina in Chianti op de grens tussen Castellina en Monteriggioni. De wijnmakerij werd in de vijftiende eeuw rond de oude kerk van Lornano gebouwd en de vorm van de huidige structuur dateert uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Fattoria di Lornano is sinds de oprichting in 1924 lid van het “Consorzio del Marchio Storico Chianti Classico Gallo Nero”.

CHIANTI CLASSICO

Het landgoed

Het terrein strekt zich uit over 180 hectare, waarvan er 70 beplant zijn met
wijnstokken. 80% van de wijngaarden zijn beplant met 15 verschillende zorgvuldig geselecteerde klonen van Sangiovese die het authentieke karakter van deze oude en verbazingwekkende druif uiten. De overige 20% is beplant met Merlot, Cabernet Sauvignon en tot slot met een klein percentage witte druiven: Trebbiano en Malvasia. Deze witte druiven worden gebruikt om de beroemde VinSanto del Chianti Classico D.O.C. te produceren. De Lornano-wijngaarden worden gekenmerkt door diverse bodems en microklimaten en zijn gelegen op een gemiddelde hoogte van 300 meter boven zeeniveau.

vigneto2-scaled-1.jpg
Vigneto-2-scaled-1.jpg

DUURZAAMHEID

Werkwijze

Lornano hanteert een duurzaam landbouwmodel dat het evenwicht met het milieu bevordert en natuurlijke hulpbronnen in stand houdt. Ze produceren wijnen van hoge kwaliteit, vrij van chemische meststoffen en herbiciden, met behulp van slechts minimale hoeveelheden toegevoegde sulfieten.