Schloss Englar

Schloss Englar

Over het wijnhuis

Ontdek de essentie van Schloss Englar wijnen, waar geschiedenis traditie ontmoet in elke fles.

De familie Khuen-Belasi, afkomstig uit Tirol, heeft een rijke aristocratische geschiedenis die zich over eeuwen uitstrekt over regio’s zoals Neder-Oostenrijk, Bohemen, Hongarije en Kroatië. Hun afstamming dateert uit 1111, met de eerste vermelding van Egon von Tramin. De familienaam evolueerde uit zijn moedige achterkleinzoon, die hem de titel “Kühne” of “De Moedige” opleverde.

In 1368 trouwde Arnoldus met Elisabeth von Belasi, waardoor de Khuen- en Belasi-families werden verenigd en de Khuen-Belasi-lijn ontstond. Ze vervulden prominente rollen in de Habsburgse monarchie gedurende generaties.

Englar Castle, hun voorouderlijk huis, was vanaf 1870 een zomerresidentie. Verwaarloosd na de Tweede Wereldoorlog, onderging het een restauratie in 1955 door Ernst Khuen-Belasi en zijn vrouw. Tegenwoordig is het kasteel het hele jaar door geopend als hotel, beheerd door hun zoon, Johannes Graaf Khuen-Belasi.

Schloss Englar Kasteel

Het kasteel

De familie bevindt zich in de bevoorrechte positie om de grootste wijngaard te bezitten in het prachtige Appiano-berggebied, en het is hier dat ze er alles aan doen om het beste uit de natuur te halen. De hoekstenen van hun wijngaardfilosofie zijn het biologisch beheer van de wijngaarden, het behoud van de natuurlijke diversiteit van planten en dieren, en een waakzaam oog voor de uitdagingen van de toekomst.

Verscholen te midden van de zonovergoten wijngaarden staat Schloss Englar Castle als een majestueus eerbetoon aan de tijd. Het gotische zadeldak weerspiegelt de steile hellingen van de omliggende wijngaarden, waar wijnstokken eeuwenlang gedijen onder de Zuid-Tiroolse zon. Met meer dan 1.700 uur zon per jaar zijn hun wijngaarden gezegend met het perfecte klimaat en de bodem, die druiven koesteren die doordrenkt zijn met karakter en complexiteit.

Biologisch

Schloss Englar's toewijding aan biologische praktijken zorgt voor een harmonieuze balans tussen rijpheid en frisheid. Met de natuurlijke diversiteit van planten en dieren behouden, gedijt elke wijngaard in zijn unieke ecosysteem, wat druiven van ongeëvenaarde kwaliteit oplevert. Als de grootste enkele wijngaard in het Appiano-berggebied omarmt Schloss Englar de uitdagingen van de toekomst en eert tegelijkertijd de tradities van het verleden.

In hun kelder ontvouwt zich de magie wanneer druiven veranderen in pure, authentieke wijnen. Met minimale interventie en toevoegingsvrije processen ondergaan de wijnen van Schloss Englar een zorgvuldige rijping op vat en contact met de droesem, resulterend in een symfonie van smaken die de zintuigen betovert. Verwen uzelf met de kenmerkende smaak van Schloss Englar-wijnen en ervaar de essentie van ons kasteel in elke slok.

Schloss Englar Alto-Adige
Schloss Englar wijngaarden

De wijngaarden

Verscholen in zacht belichte gebieden in het oosten en zuiden strekken de wijngaarden van Schloss Englar zich uit over hoogten variërend van 450 tot 550 meter boven zeeniveau. Hier zorgt de bodemstructuur, gekenmerkt door kalkgrind en verweerde porfierbodem, gecombineerd met het heuvelachtige terrein, voor optimale omstandigheden voor de wijnbouw. Sterke dag-nacht temperatuurfluctuaties versterken verder de kwaliteit van onze druiven, resulterend in wijnen van ongeëvenaarde uitmuntendheid.

Het landgoed beslaat in totaal 13 hectare, waarvan 10 hectare wijngaarden zijn.